Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις Πάουελ στηρίζουν τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη και το Μιλάνο 0,4%. Τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αναμένουν σήμερα οι επενδυτές, που ωστόσο καθησυχάστηκαν από τα σχόλια του επικεφαλής της Fed.

Οι δηλώσεις Πάουελ στηρίζουν τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση του πληθωρισμού των ΗΠΑ σήμερα. Οι διθενείς αγορές περιμένουν τα στοιχεία για να εκτικμήσουν την εικόνα της αμερικανικής οικονομίας και τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να έχει αυξηθεί τον Δεκέμβριο, με τους οικονομολόγους να προβλέπουν μηνιαία άνοδο 0,4% και ετήσια 7,7%, σύμφωνα με το Dow Jones.

Η Φρανκφούρτη ενιεσχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη και το Μιλάνο 0,4%.

Την ίδια ώρα, το επίκεντρο παραμένει στα σχόλια του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Ο Τζερόμ Πάουελ υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό σε κατάθεσή του την Τρίτη ενώπιον αμερικανών γερουσιαστών για την έγκριση της δεύτερης θητείας του ως επικεφαλής της Fed. «Γνωρίζουμε ότι ο υψηλός πληθωρισμός έχει κόστος», σημείωσε, δεσμευόμενος να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της κεντρικής τράπεζας «για να αποτρέψει την παγίωση του υψηλότερου πληθωρισμού».

Αλμα 2% για τις μετοχές σε Τόκιο και Χονγκ Κονγκ. Ο Hang Seng ηγήθηκε των κερδών, ενώ με άνοδο 1,9% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, καθώς ο Πάουελ καθησύχασε τους επενδυτές.

Στο μέτωπο των δεδομένων, με πιο ήπιο ρυθμό έτρεξε ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Δεκέμβριο, μετά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη συγκράτησή του. Ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 10,3% σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 11,1% και μετά το 12,9% του Νοεμβρίου. Τον Οκτώβριο είχαν φτάσει σε υψηλό 26 ετών. Και οι τιμές καταναλωτή κατέβασαν ταχύτητα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v