Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία από τα εμβόλια ανεβάζει τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,7%. Τον Μάρτιο θα είναι έτοιμη η Pfizer για υβριδικό εμβόλιο κατά της Ομικρον και του αρχικού στελέχους.

Η αισιοδοξία από τα εμβόλια ανεβάζει τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει να έχει έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο ένα προσαρμοσμένο εμβόλιο που θα λειτουργεί και κατά της Ομικρον.

Η Pfizer θα είναι έτοιμη επίσης τον Μάρτιο να προσεγγίσει τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να φέρει στην αγορά το τροποποιημένο εμβόλιο, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή, πρόσθεσε ο Μπουρλά.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Novavax, Στάνλεϊ Ερκ, δήλωσε ότι η εταιρεία προβλέπει ότι πολλές χώρες θα εγκρίνουν το εμβόλιο της τους επόμενους μήνες.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,7%.

Το επίκεντρο βρίσκεται και στον πληθωρισμό των ΗΠΑ που ανακοινώνεται αύριο Τετάρτη. Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν καθοδικά λόγω των ανησυχιών για τις τιμές καταναλωτή και τη σύσφιξη πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Oι επενδυτές παγκοσμίως θα αναζητήσουν ενδείξεις από στελέχη της Fed σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων επιτοκίων. Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ακρόαση του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, στη Γερουσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v