Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο κερδίζει 0,2%, το Παρίσι υποχωρεί 0,2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% χαμηλότερα. Τo αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,8%, στα $110 ανά βαρέλι και το Brent με άνοδο 1% φτάνει στα 116 δολάρια.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Συγκρατημένα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο κερδίζει 0,2%, το Παρίσι υποχωρεί 0,2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% χαμηλότερα.

Τo αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,8%, στα $110 ανά βαρέλι και το Brent με άνοδο 1% φτάνει στα 116 δολάρια. Τα 150 δολάρια το βαρέλι θα φτάσει πιθανότατα το πετρέλαιο Brent φέτος, καθώς το σοκ της προσφοράς από τον πόλεμο στην Ευρώπη συμπίπτει με την ανθεκτική ζήτηση από ανθρώπους που επιθυμούν να ταξιδέψουν μετά τον ιό, σύμφωνα με τον βετεράνο trader εμπορευμάτων Doug King.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις τιμές του πετρελαίου και εξακολουθούν να αξιολογούν τις προοπτικές για τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα πρόκειται να λάβει σκληρά μέτρα για τον πληθωρισμό, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν τώρα ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τα γεγονότα στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη και την Πέμπτη θα παραστεί σε έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, θα συναντήσει τους ηγέτες των G-7 και θα μιλήσει στους ηγέτες της ΕΕ στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Μπάιντεν και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του θα ανακοινώσουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και νέα μέτρα για να ενισχύσουν τις υφιστάμενες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα, δήλωσε την Τρίτη ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ρεκόρ χτύπησε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Φλεβάρη, τρέχοντας με 6,2% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για επιτάχυνση από το 5,5% του Ιανουαρίου, ενώ το ποσοστό ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για 6%. Στο 10,1% ο ο πληθωρισμός χονδρικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v