Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, υποχωρεί το φυσικό αέριο

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη και το Μιλάνο 0,3%. Ισχυρή άνοδο 9% καταγράφουν οι μετοχές στη Ρωσία. Στα $122 ανά βαρέλι το πετρέλαιο.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, υποχωρεί το φυσικό αέριο

Ανοδικά άνοιξαν τα μεγάλα χρηματιστήρια στην Ευρώπη την Πέμπτη, εν όψει των νεότερων εκθέσεων για τους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης στη Γερμανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν επίσης στις συναντήσεις του ΝΑΤΟ, της Ομάδας των Επτά (G7) και της ΕΕ για το θέμα της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη και το Μιλάνο 0,3%.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στη Ρωσία καθώς το χρηματιστήριο της Μόσχας άνοιξε μερικώς μετά από αναστολή συναλλαγών για περισσότερες από τρεις εβδομάδες ύστερα από τις κυρώσεις κατά της Μόσχας που οδήγησαν τις μετοχές σε ελεύθερη πτώση.

Ο δείκτης αναφοράς Moex ενισχύεται 9,3% στις πρωινές συναλλαγές με τις μετοχές να αλλάζουν χέρια στη Μόσχα για πρώτη φορά από τις 25 Φεβρουαρίου.

Το ευρώ χάνει 0,25% έναντι του δολαρίου , στο $ 1,097. Ταυτόχρονα, η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,15% έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,318 δολάρια.

Κατά 0,4% ενισχύεται το μπρεντ, στα 122 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ πτώση 3,8% καταγράφει το φυσικό αέριο, στα 112 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v