Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στην πρώτη γραμμή παραμένει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Στο επίκεντρο και η εξέλιξη της πανδημίας στην Κίνα και κυρίως στη Σαγκάη. Αλμα 81% στις πωλήσεις της Tesla το α΄ τρίμηνο. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,5%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 1,8%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 0,2%.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,5%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 1,8%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 0,2%. Στην αγορά εμπορευμάτων, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο κερδίζει 3% στα 97 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Κέρδη πάνω από 1,2 δολάριο για το μπρεντ, στα 107 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει στην πρώτη γραμμή των αγορών, με τη δεύτερη φάση της σύγκρουσης και επίκεντρο την περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Ρωσία έστειλε νέο τελεσίγραφο για παράδοση στην βαριά κατεστραμμένη πόλη της Μαριούπολης, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal. Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι στην Ουκρανία συνεχίζουν να ζητούν περισσότερη υποστήριξη όπλων και ταχύτερη παράδοση καθώς η Ρωσία εντείνει τους βομβαρδισμούς της στο Ντονμπάς.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ρώτησε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εάν θα είχαν συναντήσεις μαζί του στις αντίστοιχες πρωτεύουσές τους.

Στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές κινήθηκαν μικτά, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στην Κίνα για την Covid-19 μαζί με τις κινήσεις για το γεν.

Οι επενδυτές προσέχουν για ενδείξεις υποστήριξης από τις κινεζικές αρχές καθώς η ηπειρωτική χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει το πιο σοβαρό κύμα Covid από την αρχική έκρηξη το 2020. Η αυστηρή πολιτική της για μηδενική Covid έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας.

Την ίδια ώρα, η Σαγκάη ανακοίνωσε απότομη αύξηση στον αριθμό των σοβαρά ασθενών με Covid-19, εγείροντας ανησυχίες ότι ο κινεζικός οικονομικός κόμβος είναι πιθανό να καταγράψει περισσότερους θανάτους, ακόμη και καθώς η χειρότερη επιδημία του ιού φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, κέρδη και έσοδα πρώτου τριμήνου 2022 ανακοίνωσε η Tesla, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών. Οπως μεταδίδει το CNBC, είχε κέρδη ανά μετοχή $3,22 έναντι προσδοκίας για $2,26. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 81% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στα 18,76 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 17,80 δισ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v