Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πάνω από 2% για τον DAX, άλμα 15% η EDF

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,38% στις 423 μονάδες. Αλμα 15% για τη μετοχή της γαλλικής EDF.

Κέρδη πάνω από 2% για τον DAX, άλμα 15% η EDF

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη μετά την είδηση ότι θα επανεκκινήσουν οι ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μετά το τέλος της προγραμματισμένης συντήρησης του αγωγού Nord Stream.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,38% στις 423 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DΑΧ σημείωσε κέρδη 2,69% στις 13.308 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε 1,01% υψηλότερα στις 7.296 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC κατέγραψε άνοδο 1,79% στις 6.201 μονάδες. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να έχουν ενημερώσει εκ των προτέρων για μια πρώτη αύξηση μετά από 11 χρόνια, αλλά να αντιμετωπίζουν ένα σκηνικό επιβράδυνσης της ανάπτυξης εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και των επακόλουθων απειλών για τον ενεργειακό εφοδιασμό.

Η πολιτική αστάθεια έχει επίσης επανέλθει στο προσκήνιο, με την κούρσα διαδοχής του Συντηρητικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου να εισέρχεται στον τέταρτο γύρο των ψηφοφοριών μεταξύ των βουλευτών.

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα την παραίτησή του στον Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, όταν ένα από τα κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού του δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα νέο ευρύ φάσμα πολιτικής.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, κέρδη υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοίνωσε η Volvo για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις τιμές για να μετακυλίσει το υψηλότερο κόστος παραγωγής.

Στο ταμπλό, η μετοχή του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού EDF πραγματοποίησε άλμα 15%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v