Ηπια υποχώρηση στις ευρωαγορές, τα μάτια στη Fed

Οι επενδυτές ζυγίζουν τις τάσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετικά με τις τελευταίες συζητήσεις για τη νομισματική πολιτική και την αδύναμη εικόνα που παρουσιάζει η ευρωοικονομία.

Ηπια υποχώρηση στις ευρωαγορές, τα μάτια στη Fed

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν ήπια, καθώς νέα σχόλια για επιθετικές κινήσεις στα επιτόκια από την πλευρά της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) κρατούν τους επενδυτές διστακτικούς, με την ΕΚΤ πνιγμένη στα διλήμματα.

Ο δείκτης Dax στη Γερμανία χαμηλώνει 0,3.%. O δείκτης FTSE 100 στη Βρετανία διολισθαίνει 0,3%. Ο δείκτης Cac στη Γαλλία χάνει 0,1%. O πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 υποχωρεί 0,1%.

Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι, επανέλαβε τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό μέσω της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και είπε ότι ο μεγαλύτερος φόβος του είναι να υποτιμάται η διάρκεια των πιέσεων στις τιμές.

Τα σχόλια αυτά ήρθαν καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για την πολυαναμενόμενη ομιλία του προέδρου της Fed, Τζέρομ Πάουελ, την Παρασκευή, σχετικά με την πορεία σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο στο Jackson Hole.

Υπό αυτό το πρίσμα οι επενδυτές στην Ευρώπη ζυγίζουν τις τάσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σχετικά με τις τελευταίες συζητήσεις για τη νομισματική πολιτική και την αδύναμη εικόνα που παρουσιάζει η ευρωοικονομία.

Έχοντας φτάσει στο χαμηλό 20ετίας των 0,9901 δολαρίων την Τρίτη, το ευρώ ανέκαμψε ελαφρά κατά τη διάρκεια στα 0,9957 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v