Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι ευρωαγορές μετά τις πιέσεις της Δευτέρας. Σε ανοδική τροχιά η τιμή του πετρελαίου. Υποχωρεί το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές αν και παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τον κίνδυνο ύφεσης σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,24% στις 414 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο μόλις 0,18% στις 7.300 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,87% στις 12.871 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,19% στις 6.104 μονάδες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να επιβραδύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων, εάν μια βαθιά ύφεση της ευρωζώνης περιορίσει τον πληθωρισμό, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάρτινς Κάζακς.

Ωστόσο, εάν οι υποκείμενες πιέσεις στις τιμές ενισχυθούν περαιτέρω, οι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να διατηρήσουν τον γρήγορο ρυθμό αύξησης του κόστους δανεισμού, δήλωσε ο Κάζακς σε άρθρο περιοδικού που δημοσιεύτηκε για το συνέδριο Eurofi.

Στο μεταξύ, κατά 1,1% υποχώρησαν οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούλιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα μειωθούν κατά 0,2%. Τον Ιούνιο είχαν υποχωρήσει κατά 0,3%.

Οι παραγγελίες εσωτερικού κινήθηκαν καθοδικά κατά 4,5% σε μηνιαία βάση, ενώ οι παραγγελίες εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 1,3%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 0,6% στα 87,40 δολ, ενώ η τιμή του χρυσού κινείται χαμηλότερα 0,5% στα 1,713 δολ.

Παράλληλα, το ευρώ υποχωρεί 0,2% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 0,9913 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v