Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην αμερικανική αγορά εργασίας

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,1%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,5%. Το επίκεντρο βρίσκεται στα στοιχεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας που αναμένονται σήμερα.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην αμερικανική αγορά εργασίας

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια βασική έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για ενδείξεις για την υγεία της οικονομίας. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,1%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,3%, ενώ το Μιλάνο 0,5%.

Αρνητικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές τον νέο μήνα διαπραγμάτευσης την Πέμπτη, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να κλείνει 1,8% χαμηλότερα, έχοντας κλείσει τον Αύγουστο στο κόκκινο.

Η σημερινή έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ θα προσφέρει μια βασική εικόνα για την πιθανή προσέγγιση από την κεντρική τράπεζα στην επόμενη απόφασή της για τα επιτόκια αργότερα αυτόν τον μήνα. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι 318.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν στην οικονομία τον Αύγουστο, λιγότερες από το σοκ των 528.000 που προστέθηκαν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον Dow Jones, ενώ η ανεργία αναμένεται να παραμείνει στο 3,5%.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν πρόσθετες καθοδικές πιέσεις από την αυξανόμενη προοπτική ύφεσης στην ευρωζώνη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις ελλείψεις ενέργειας που προκύπτουν από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία να τροφοδοτούν τις κρίσεις του κόστους ζωής και τον πληθωρισμό στα ύψη.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,3% έναντι του δολαρίου, στα $0,99.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v