Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενώ πιέσεις ασκήθηκαν στον γαλλικό δείκτη CAC 40. Κλειστό το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Οριακή πτώση για πετρέλαιο και χρυσό.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα μακροοικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη και στην διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Ειδικότερα, ανοδικά κινήθηκε η κατασκευαστική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, ενισχυμένη κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, όπως ενημέρωσε η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Eurostat τη Δευτέρα. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσοστό σημείωσε αύξηση 0,2% για την ίδια περίοδο.

Οι κατασκευές κτιρίων στην Ευρωζώνη ήταν υψηλότερα κατά 0,3% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ενώ οι κατασκευές στον κλάδο των πολιτικών μηχανικών συρρικνώθηκαν κατά 0,6%. Στην ΕΕ, οι κατασκευές κτιρίων σημείωσαν μηνιαία βελτίωση 0,2% και τα έργα πολιτικών μηχανικών μειώθηκαν κατά 0,9%.

Σε ετήσια βάση, η κατασκευαστική παραγωγή στις κατασκευές κατέγραψε αύξηση 1,5% στην ευρωζώνη και 1,3% στην ΕΕ.

Στο μεταξύ, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα εξέδωσε τη μηνιαία έκθεσή της τη Δευτέρα προειδοποιώντας ότι υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις ότι η γερμανική οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση τα επόμενα τρίμηνα.

Το ΑΕΠ της Γερμανίας πιθανότατα θα υποχωρήσει το τρίτο τρίμηνο και θα σημειώσει σημαντική πτώση τους χειμερινούς μήνες, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε μόλις 0,09% στις 407 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,49% στις 12.803 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,26% στις 6.061 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό τη Δευτέρα λόγω της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή αργού WTI υποχωρεί 0,2% στα 84,94 δολ, και η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,2% στα 1,680 δολ.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0008 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v