Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά οι ευρωαγορές μετά την πτώση της Wall

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη κινείται θετικά κατά 0,5% και το Μιλάνο ενισχύεται 0,8%. Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός των ΗΠΑ. Αναπάντεχη επιβράδυνση σημείωσε ο πληθωρισμός στη Βρετανία σε ετήσια βάση τον Αύγουστο.

Αρνητικά οι ευρωαγορές μετά την πτώση της Wall

Αρνητικά κινούνται οι πιο μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Sell off για τις αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, αφού ο πληθωρισμός Αυγούστου ήταν πιο υψηλός από ό,τι αναμενόταν, δίνοντας χτύπημα στην αισιοδοξία των επενδυτών για μια λιγότερο επιθετική Federal Reserve.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και 8,3% ετησίως τον Αύγουστο, αψηφώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρούσε 0,1% μηνιαίως.

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος εξαιρεί το ασταθές κόστος τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,6% από τον Ιούλιο και 6,3% από τον Αύγουστο του 2021.

Η ανάγνωση τροφοδότησε περαιτέρω εικασίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει την επιθετική πολιτική της για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Η έκθεση για τον πληθωρισμό ήταν ένα από τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δει η Fed πριν από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται να πραγματοποιήσει την τρίτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, αναπάντεχη επιβράδυνση σημείωσε ο πληθωρισμός στη Βρετανία σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, φτάνονας στο 9,9%, από το υψηλό 40 ετών του 10,1% τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα ανέλθει στο 10,2%.

Η καθοδική πίεση από την πτώση του κόστους καυσίμων ήταν ο κύριος λόγος για την επιβράδυνση του ετήσιου ρυθμού πληθωρισμού, ανέφερε η ONS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v