Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη Fed αναμένουν οι traders, υποχωρούν οι ευρωαγορές

Η διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ξεκινάει την Τρίτη, με τις αγορές να αναμένουν αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Κλειστό το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, λόγω της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Τη Fed αναμένουν οι traders, υποχωρούν οι ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα κατά την οποία οι μετοχές κινήθηκαν καθοδικά σε γενικές γραμμές. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,7%, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 1%. Κλειστό σήμερα το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, λόγω της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. ώρα Λονδίνου (στις 13:00 ώρα Ελλάδος).

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έχασε 2,89% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις ανησυχίες για την υγεία της οικονομίας, τα καυτά στοιχεία για τον πληθωρισμό και την επερχόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική.

Παράλληλα, η στερλίνα έφτασε σε χαμηλό 37 ετών έναντι του δολαρίου την περασμένη εβδομάδα, καθώς ένας συνδυασμός δύναμης του δολαρίου και ανησυχιών για την ύφεση έπληξε το βρετανικό νόμισμα.

Η διήμερη συνεδρίαση της Fed πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη, με τις αγορές να αναμένουν αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, καθώς η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τις αυξανόμενες τιμές.

Στις υπόλοιπες ειδήσεις, η Volkswagen επιδιώκει να συγκεντρώσει έως και 9,4 δισ. ευρώ από την αρχική δημόσια προσφορά της εμβληματικής κατασκευάστριας σπορ αυτοκινήτων Porsche. Οπως σημειώνει το Bloomberg, θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ΙΡΟ της Ευρώπης εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v