Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι σταθερό, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο 0,5%. Χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκαν οι πωλήσεις της Hennes & Mauritz. Παραιτήθηκε ο CEO της Shell.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα μέτρια κέρδη στις ΗΠΑ χθες και στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού στη διάρκεια της νύχτας.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με πτώση την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ η Wall Street σημείωσε μέτρια κέρδη μετά από ένα τεράστιο sell-off για τις αμερικανικές μετοχές την Τρίτη.

Η Τράπεζα της Αγγλίας επρόκειτο να έχει μια συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική, αλλά την έχει καθυστερήσει για την επόμενη εβδομάδα λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden θα παραιτηθεί στο τέλος του έτους μετά από σχεδόν μια δεκαετία στο τιμόνι.

Ο Wael Sawan, ο επικεφαλής της Shell για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα γίνει ο επόμενος διευθύνων σύμβουλός της την 1η Ιανουαρίου.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκαν οι πωλήσεις της Hennes & Mauritz, καθώς τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη παλεύουν με μια κρίση κόστους ζωής εν μέσω ραγδαίας αύξησης των τιμών για τα πάντα, από την ενέργεια μέχρι τα τρόφιμα. 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πωλήσεις σε τοπικά νομίσματα υποχώρησαν κατά 4% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, ανέφερε η εταιρεία. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση 1,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v