Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Κίνα

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη κινείται οριακά αρνητικά, ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,6%.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Κίνα

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι παγκόσμιες αγορές παραμένουν σε άνοδο μετά την πιο ήπια από την αναμενόμενη μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που σήμανε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει πιάσει peak.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη κινείται οριακά αρνητικά, ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,6%.

Οι αγορές ελπίζουν ότι τα στοιχεία θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να χαλαρώσει την επιθετική σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών κινούνται ανοδικά, υποδεικνύοντας περαιτέρω κέρδη στη Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν επίσης τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Η αισιοδοξία των επενδυτών ενισχύθηκε την Παρασκευή αφότου η Κίνα είπε ότι θα χαλαρώσει ορισμένα μέτρα για την Covid, τα οποία έστειλαν τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ εκτινάσσεται πάνω από 7%.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο, σηματοδοτώντας αυτό που θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς ύφεσης.

Στο 11,6% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία - εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με την υπόλοιπη ευρωζώνη - τον Οκτώβριο.

Στο μέτωπο της ενέργειας, η Ευρώπη περιόρισε την κατανάλωση φυσικού αερίου τον περασμένο μήνα, καθώς ο ζεστός καιρός βοήθησε έτσι ώστε τα νοικοκυριά να μη βάλουν μπρος τη θέρμανση, παρέχοντας κάποια ανακούφιση ενόψει του χειμώνα. Η συνολική ζήτηση φυσικού αερίου της Δυτικής Ευρώπης τον Οκτώβριο μειώθηκε κατά 22% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v