Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι ενώ οριακή πτώση σημείωσε ο γερμανικός δείκτης DAX 30. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύεται το ευρώ.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στην Κίνα καθώς η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίζει την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων στη χώρα ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται εναλλακτικές πολιτικές προκειμένου να συγκρατηθούν οι έντονες εγχώριες αντιδράσεις των πολιτών.

Στο μεταξύ, περισσότερο από το αναμενόμενο ανέκαμψε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, κινούμενο ανοδικά για πρώτη φορά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, καθώς αυξήθηκε η αισιοδοξία σε καταναλωτές και υπηρεσίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε ότι ο δείκτης ενισχύθηκε στις 93,7 μονάδες από 92,7 τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας οριακά τις προβλέψεις για 93,5.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού, κατά 10% αναμένεται να έχουν αυξηθεί οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση και σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis). Τον Οκτώβριο, είχαν αυξηθεί κατά 10,4%.

Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα αποτελέσματα, η Destatis αναφέρει επίσης ότι οι τιμές καταναλωτή αναμένεται να έχουν μειωθεί κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.

 

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,13% στις 437 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,51% στις 7.512 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,19% στις 14.355 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,06% στις 6.668 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 1,5% στα 78,36 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,6% στα 1.750 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0347 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v