Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές μετά τα σχόλια Πάουελ

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδνίνο 0,2%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο.

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές μετά τα σχόλια Πάουελ

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων ενδέχεται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.

Μιλώντας σε εκδήλωση την Τετάρτη, ο Πάουελ είπε ότι αναμένει ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι σε θέση να μειώσει το μέγεθος των αυξήσεων επιτοκίων το συντομότερο τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η νομισματική πολιτική είναι πιθανό να παραμείνει περιοριστική για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να εμφανιστούν πραγματικά σημάδια προόδου στον πληθωρισμό.

Οι ευρωπαϊκές αγορές διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη κι έκλεισαν έναν ισχυρό μήνα, καθώς οι περιφερειακοί επενδυτές αντέδρασαν στα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό από την ευρωζώνη τον Νοέμβριο.

Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, τροφοδοτώντας τις ελπίδες της αγοράς ότι η αύξηση των τιμών σε όλο το μπλοκ έχει κορυφωθεί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να επιβραδύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v