Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι επίσης. Τα στοιχεία πληθωρισμού ευρωζώνης για τον Νοέμβριο που δημοσιεύονται σήμερα περιμένουν οι επενδυτές, εν αναμονή ομιλίας Πάουελ επίσης.

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τετάρτη, καθώς οι περιφερειακές αγορές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό Νοεμβρίου από την ευρωζώνη. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι επίσης. Ανοδος 0,3% στη Μαδρίτη και 0,4% στο Μιλάνο.

Στο 10% κατέβασε ταχύτητα ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη, από 10,6% τον Οκτώβριο. Είναι η πρώτη επιβράδυνση του τελευταίου ενάμισι έτους, δίνοντας μία ελπίδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στον αγώνα της κατά των υψηλών τιμών καταναλωτή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού ήταν κυρίως υψηλότερα, παρά τα απογοητευτικά στοιχεία της κινεζικής μεταποίησης.

Κινέζοι αξιωματούχοι υγείας ανακοίνωσαν την Τρίτη μέτρα για την ενίσχυση του εμβολιασμού στους ηλικιωμένους, ένδειξη που θεωρείται σημαντική για το άνοιγμα της οικονομίας. Όταν ρωτήθηκαν εάν οι πρόσφατες αναταραχές θα οδηγούσαν σε αλλαγή της πολιτικής της για μηδενική Covid, είπαν ότι «παρακολουθούν στενά τον ιό» για τις εξελίξεις.

Χθες Τρίτη το βράδυ έγιναν νέες διαδηλώσεις, που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια στην Γκουάνγκτζου, πόλη 19 εκατ. κατοίκων. Πολίτες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που φόραγαν ολόσωμες λευκές προστατευτικές στολές και κράταγαν ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους για να μη τους χτυπήσουν αντικείμενα που εκτοξεύονταν εναντίον τους, όπως δείχνουν πλάνα που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Σε άλλο βίντεο, εικονίζονται συλληφθέντες με χειροπέδες.

Οι επενδυτές αναμένουν μια ομιλία αργότερα σήμερα από τον πρόεδρο της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, που μπορεί να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v