Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στην οικονομία

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,06%, το Λονδίνο υποχωρεί οριακά, το Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,1%, η Μαδρίτη κατά 0,1%, το Μιλάνο αρνητικά κατά 0,2%.

Μικτά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στην οικονομία

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Πέμπτη, καθώς η νευρικότητα των επενδυτών συνεχίζεται για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τον πληθωρισμό. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,6%, το Λονδίνο υποχωρεί οριακά, το Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,2%, η Μαδρίτη κατά 0,1%, το Μιλάνο οριακά θετικά.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα και ενώ αυτή θα ήταν μικρότερη από τις πρόσφατες αυξήσεις επιτοκίων, οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για το εάν η κεντρική τράπεζα θα μπορέσει να αποφύγει την ύφεση την επόμενη χρονιά στην προσπάθειά της να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ κινούνται ελαφρώς θετικά το πρωί της Πέμπτης μετά από πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών για τον S&P 500, καθώς η Wall Street στάθμισε την πιθανότητα ύφεσης.

Το κλίμα ήταν πιο έντονο στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο, καθώς ένα τοπικό ειδησεογραφικό μέσο ανέφερε ότι η πόλη εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων για την Covid, συμπεριλαμβανομένης της άρσης του κανόνα περί μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και της χαλάρωσης των υποχρεωτικών τεστ για αφίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v