Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,3% όπως και το Μιλάνο. Η Τουρκία σχεδιάζει να ξαναρχίσει τις συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη.

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρές θετικές μεταβολές για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις οικονομικές προοπτικές.

Τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ που θα δημοσιευθούν σήμερα θα καθορίσουν εάν η Federal Reserve θα επιλέξει περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ η Ευρώπη και η Ιαπωνία πρόκειται επίσης να δημοσιεύσουν στοιχεία αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,9% υψηλότερα τη Δευτέρα, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να τερματίζουν σε θετικό έδαφος. 

Η Τουρκία σχεδιάζει να ξαναρχίσει τις συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη, σύμφωνα με αξιωματούχο με άμεση γνώση του θέματος.

Οι αρχές εφαρμόζουν μια σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις τουρκικές μετοχές κατά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών απαλλαγών για επαναγορές μετοχών, είπε ο αξιωματούχος, ζητώντας να μην κατονομαστεί καθώς η απόφαση δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, πιο πολύ από το αναμενόμενο αυξήθηκαν οι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του 2022, ενισχύοντας την πίεση στην Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) για νέα αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, κατά μέσο όρο οι μισθοί, εξαιρουμένων των μπόνους, ήταν 6,7% υψηλότερα τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία το 2001, εξαιρουμένης της περιόδου πανδημίας.

Οι πρόσφατες κρατήσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι ξεπερνούν τα επίπεδα πριν από την πανδημία, δήλωσε η TUI, σε μία ένδειξη ότι ο ταξιδιωτικός τομέας ανθεί, παρά τον υψηλό πληθωρισμό που μειώνει την καταναλωτική δύναμη.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο δήλωσε ότι ο όγκος των κρατήσεων από την αρχή του έτους ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019, λόγω της ζήτησης από ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Οι τιμές είναι επίσης υψηλότερες από τα επίπεδα πριν από την πανδημία, ανέφερε η εταιρεία.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v