Ανηφορίζουν οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στον Πάουελ

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι κατά 0,5%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,3%.

Ανηφορίζουν οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στον Πάουελ

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο The Economic Club of Washington, ο Πάουελ είπε την Τρίτη ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται αλλά ότι αναμένει πως η «διαδικασία αποπληθωρισμού» θα είναι μακρά. Προειδοποίησε ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν περισσότερο από ό,τι αναμένουν οι αγορές, εάν τα οικονομικά δεδομένα δεν βοηθούν.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, ανέβασε το μέρισμά της η TotalEnergies ενώ θα επαγοράσει μετοχές αξίας 2 δισ. δολαρίων, καθώς η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ενίσχυσε τα κέρδη του 2022, φτάνοντας στα 36,2 δισ. δολάρια.

Η Société Générale ανακοίνωσε την Τετάρτη κέρδη 1,16 δισ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο του 2022, με τη στήριξη να έρχεται από την επενδυτική τραπεζική μονάδα της. Τα ετήσια κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 2,02 δισ. ευρώ, καταγράφοντας βουτιά 64% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,6%, όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι κατά 0,5%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,3%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v