Ανοδικός βηματισμός στις ευρωαγορές, νέο ρεκόρ DAX

Ο δείκτη DAX 30 κινείται σε νέα επίπεδα ρεκόρ έτους. Οι μετοχές λιανικής υποχωρούν μετά από ένα σύνολο χαμηλών μεγεθών για τις βρετανικές δαπάνες, χτυπώντας την H&M, ενώ η Nokia συνεχίζει να υποφέρει, με πτώση 6%, μετά από ακύρωση ντιλ με την AT&T.

Ανοδικός βηματισμός στις ευρωαγορές, νέο ρεκόρ DAX

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τις διστακτικές, μεικτές, τάσεις, που επικράτησαν την Τρίτη.

Ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινείται υψηλότερα 0,3% σε νέο ρεκόρ, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,7%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,5% και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,5%. Παράλληλα, ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ανεβαίνει 0,4%.

Οι μετοχές λιανικής υποχώρησαν 0,3% μετά από ένα σύνολο χαμηλών μεγεθών για τις βρετανικές δαπάνες την Τρίτη, ενώ η H&M υποχώρησε 2% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από αναλυτές της Deutsche Bank από «διακράτηση» σε «πώληση».

Η Nokia συνέχισε να υποφέρει, με πτώση 6%, μετά την είδηση ότι ο αμερικανικός γίγαντας τηλεπικοινωνιών AT&T θα συνεργαστεί με την Ericsson για την ανάπτυξη ενός ασύρματου δικτύου επόμενης γενιάς.

Την Τρίτη σημειώθηκαν κέρδη στις ευρωαγορές με τον δείκτη DAX 30 να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ έτους.
Ο γερμανικός δείκτης είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός μετά τον ιταλικό FTSE MIB που ανακάμπτει από την διόρθωση του καλοκαιριού, όταν είχε χάσει πάνω από 10% σε διάστημα μόλις τριών μηνών.

Θετική ορμή παρατηρήθηκε στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού που ανέκαμψαν σε ολόκληρη την περιοχή, μετά από ισχυρή πτώση την Τρίτη.

Οι μετοχές δύο φαρμακευτικών εταιρειών έχουν σημειώσει ράλι φέτος. Οι μετοχές της Eli Lilly έχουν απογειωθεί περίπου 60% σε ετήσια βάση, ενώ η δανέζικη Novo Nordisk έχει εκτοξευτεί περίπου 50%.

Οι αναλυτές της JPMorgan τολμούν να προβλέψουν ξανά νέα άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών την επόμενη χρονιά, όπως έκαναν και πέρυσι για το 2023.

Η εκτίμηση προέρχεται από την ίδια ομάδα στρατηγικών αναλυτών που προέβλεψαν με ακρίβεια την απόδοση του MSCI Eurozone φέτος, σύμφωνα με το CNBC.

Εκτίμησαν ότι ο δείκτης θα σημειώσει άνοδο 9,1% για να κλείσει στις 256 μονάδες έως το τέλος Δεκεμβρίου 2023 στη ζώνη του ευρών. Ο δείκτης βρίσκεται σήμερα στις 266 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v