Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Σε ανοδική τροχιά η τιμή του πετρελαίου. Πιέσεις στον χρυσό.

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στραμμένο στην διήμερη συνεδρίαση της Fed, όπου οι αναλυτές δεν αναμένουν μεταβολές στα επιτόκια.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,26% στις 505 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,2% στις 7.738 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,31% στις 17.987 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,65% στις 8.201 μονάδες.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών, λόγω των προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW αυξήθηκε στο 31,7 τον Μάρτιο από 19,9 τον προηγούμενο μήνα. Μια μέτρηση των τρεχουσών συνθηκών βελτιώθηκε επίσης.

Στο μεταξύ, στην πρώτη επέτειο από την ιστορική εξαγορά της πρώην ανταγωνίστριας Credit Suisse, ο ελβετικός όμιλος UBS απολαμβάνει τους καρπούς μιας συμφέρουσας συμφωνίας. Η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια, αγγίζοντας υψηλό 16 ετών και παγιώνοντας τον ηγετικό της ρόλο στη διαχείριση παγκόσμιου πλούτου.

Εναν χρόνο πριν, η ελβετική τράπεζα ανέβηκε κλίμακα εν μια νυκτί, καθώς αυξήθηκαν τα κεφάλαια του πελατολογίου της κατά περίπου ένα πέμπτο, στα 3,4 τρισ. δολάρια, πλησιάζοντας τη Morgan Stanley που διαχειρίζεται περίπου 5 τρισ. δολάρια στο τμήμα περιουσίας της. Η UBS ωστόσο υπερτερεί εκτός ΗΠΑ, επισημαίνει το Bloomberg.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1% στα 83,52 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,3% στα 2.156 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0865 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v