Επιφυλακτικά συνεχίζουν οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι υποχωρεί οριακά, η Μαδρίτη ανοδικά κατά 0,1% ενώ το Μιλάνο κινείται σταθεροποιητικά.

Επιφυλακτικά συνεχίζουν οι ευρωαγορές

Συνεχίζεται η επιφυλακτική διάθεση στις ευρωαγορές, μετά την ασταθή έναρξη του νέου τριμήνου. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι υποχωρεί οριακά, η Μαδρίτη ανοδικά κατά 0,1% ενώ το Μιλάνο κινείται σταθεροποιητικά.

Στο επίκεντρο σήμερα η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αναμένονται να ρίξουν φως στην πορεία για τη μείωση των επιτοκίων.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο μεταλλευτικός γίγαντας Rio Tinto θα πραγματοποιήσει την ετήσια γενική συνέλευσή του.

Σε Ασία-Ειρηνικό, οι αγορές ανέκαμψαν μετά το ξεπούλημα της προηγούμενης συνεδρίασης. Εν τω μεταξύ, τα futures των αμερικανικών μετοχών κινήθηκαν υψηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Ο Πάουελ δήλωσε ότι "εάν η οικονομία εξελιχθεί σε γενικές γραμμές όπως αναμένουμε", ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στη Fed συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό ότι ένα χαμηλότερο επιτόκιο πολιτικής θα είναι κατάλληλο "κάποια στιγμή φέτος".

Στην ειδησεογραφία της ημέρας

Στα σκαριά google search με τεχνητή νοημοσύνη αλλά... επί πληρωμή. Η Google εξετάζει το ενδεχόμενο να χρεώνει όσους κάνουν αναζήτηση με βοήθεια από τεχνητή νοημοσύνη. Θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο ανασχεδιασμό στο επιχειρηματικό μοντέλο της, ενάμιση χρόνο μετά το ντεμπούτο του ChatGPT.

Next big thing για την Apple η ρομποτική. Οι μηχανικοί της εταιρείας διερευνούν ένα ρομπότ που θα μπορεί να ακολουθεί τους χρήστες στα σπίτια τους. Ο τεχνολογικός γίγαντας δέχεται πιέσεις για να βρει νέες πηγές εσόδων.

Εμπορεύματα-ομόλογα-συνάλλαγμα

** Ψηλά παραμένουν οι τιμές πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό διατηρείται στα $85,44 ανά βαρέλι ενώ το μπρεντ μία ανάσα από τα $90, στα $89,36.

** Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 2,382%.

** Το ευρώ ενισχύεται οριακά, με την ισοτιμία στο $1,084. H στερλίνα παραμένει στο $1,265.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v