Ο κλάδος ενέργειας στηρίζει τις ευρωαγορές

Τα κέρδη των μετοχών ενέργειας μετά τη νέα αναβάθμιση του κλάδου από κορυφαίο οίκο, προκαλούν ανοδική στροφή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το μεσημέρι. Η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε την σύσταση για την βιομηχανία ενέργειας σε ”ίση στάθμιση” από ”υπο-στάθμιση.”

Τα κέρδη των μετοχών ενέργειας μετά τη νέα αναβάθμιση του κλάδου από κορυφαίο οίκο, προκαλούν ανοδική στροφή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το μεσημέρι.

Η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε την σύσταση για την βιομηχανία ενέργειας σε ”ίση στάθμιση” από ”υπο-στάθμιση” προτρέποντας τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές των εταιριών του κλάδου.

Η BP αντέδρασε με άνοδο 0,9%, η Shell 1,2% και η Total 0,8%.

Η CSFB αναβάθμισε την πρόβλεψη για τις τιμές του πετρελαίου, εκτιμώντας ότι θα παραμείνουν πάνω από τα 30 δολάρια ανά βαρέλι για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Οι βασικοί δείκτες σε όλες τις δυτικο-ευρωπαϊκές αγορές ενισχύονται πλην της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ελβετίας. Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,25% στις 4.513 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,18% στις 3.824 μον. και ο CAC 0,45% στις 3.629 μονάδες.

Τα futures της Wall προοιωνίζουν ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγορές, εξαιτίας της νέας ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί σήμερα στην ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση αλλά και τις προβλέψεις της Intel που θα δημοσιοποιηθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Στο μακρο-οικονομικό μέτωπο, το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ παρέμεινε σε ένα επίπεδο συμβατό με την οικονομική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, περιμένουν ότι τα επιδόματα μειώθηκαν κατά 5.000 την περασμένη εβδομάδα στις 338.000 αιτήσεις.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Ιουλίου, όπου οι αναλυτές βάση δημοσκόπησης του Bloomberg περιμένουν αύξηση 1,1% από 0,7% στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v