Συνεχίζονται οι τραπεζικές πιέσεις στην Ευρώπη

H κρίση χρεών στην ευρωζώνη εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στις ευρωαγορές και ειδικά στις τραπεζικές μετοχές. Αισθητές απώλεις στην Ιταλία και τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο. Αρνητικά πρόσημα στα futures Wall.

Πτωτικά ξεκινούν την εβδομάδα οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η κρίση χρεών στην ευρωζώνη εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,38% στις 5.968 μονάδες, ο DAX 1,07% στις 7.324 μονάδες, ενώ ο CAC 1,32% στις 3.862 μονάδες.

Στην Πορτογαλία ο γενικός δείκτης εμφανίζει απώλειες 2,38% ενώ στην Ισπανία η αγορά υποχωρεί 1,82%.

Ο ιταλικός δείκτης ΜΙΒ εμφανίζει απώλειες 1,3% στις 18.798 μονάδες.

Η αναρρίχηση του πληθωρισμού της Κίνας με τον ταχύτερο ρυθμό τριών ετών επέτεινε τις πιέσεις, καθώς καταδεικνύει την ανάγκη αυξήσεων των επιτοκίων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες για να τιθασευτούν οι αυξήσεις τιμών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου στις ΗΠΑ, από την Alcoa. Αισθητές απώλειες, που πλησιάζουν το 1% προοιωνίζονται οι αγορές futures για το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων Αγορών εμφανίζεται τις μεγαλύτερες απώλειες τριών εβδομάδων με πτώση 1%, ενώ ο δείκτης China Enterprises Index στο Χονγκ Κονγκ εμφάνισε απώλειες 2%.

Στην Ευρώπη, η μετοχή της BNP Paribas διολισθαίνει 2% στο Παρίσι και της UniCredit 2,4% στο Μιλάνο, μετά τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας και την εισαγωγή έκτακτων ρυθμίσεων όσον αφορά τις κοινοποιήσεις των short θέσεων του σαββατοκύριακού.

Η μετοχή της Renault αντιδρά με πτώση 2,7% στην ανακοίνωση μειωμένων ευρωπαϊκών πωλήσεων.

Η μετοχή της Lufthansa υποχωρεί 1,6% κατόπιν υποβάθμιση της σύστασης της UBS σε «ουδέτερη» για την μετοχή.

Ο τίτλος της Bayer υποχωρεί 1,6% κατόπιν απόφασης που αναιρεί εν μέρει τα δικαιώματα για το αντισυλληπτικό Yasmin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v