Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές, ενώ κέρδη καταγράφουν τα futures της Wall Street. Γύρισμα για τις τραπεζικές μετοχές από τα χαμηλά 27 μηνών. Αντίδραση για τις αγορές Ισπανίας και Ιταλίας.

Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε θετικό πρόσημο γύρισαν οι τραπεζικές μετοχές, που νωρίτερα υποχωρούσαν σε χαμηλό 27 μηνών. Ανοδικα κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,84%, στις 6.739 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,3%, στις 3.512 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FSTE 100 υποχωρεί κατά 0,73%, στις 5.676 μονάδες.

Βελτίωση του κλίματος καταγράφεται στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,86%, στις 9.283 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,26%, στις 6.643 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,09%, στις 17.462 μονάδες.

Οι αναλυτές αποδίδουν τη βελτίωση του κλίματος στην Ισπανία και στην Ιταλία κυρίως σε τεχνικούς παράγοντες. Γεγονός, όμως, είναι επίσης ότι αναμένεται η ομιλία του κ. Silvio Berlusconi σε λίγες ώρες στο κοινοβούλιο της χώρας, όπου ίσως ανακοινωθούν και κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση των εξελίξεων, ενώ παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Eurogroup, κ. Junker κάνοντας λόγο για "μακρά και καρπορόφα συζήτησε".

Σε θετικό πρόσημο έχουν πλέον γυρίσει και οι τραπεζικές μετοχές, μετά την κάθετη πτώση που κατέγραφαν νωρίτερα, με αφορμή τα αποτελέσματα της Societe Generale. Συγκεκριμένα, ο STOXX Europe banking index καταγράφει πλέον θετικό πρόσημο, ενώ οι μετοχές των ιταλικών Unicredit και Intesa Sanpaolo ενισχύονται σε ποσοστά 1,5% και 0,6% αντιστοίχως. Ο κλαδικός δείκτης τραπεζών ευρωπαϊκής περιφέρειας της Thomson Reuters ενισχύεται κατά 2,2%.

Πρωτοπόρος των πιέσεων στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές είναι ο κλάδος των εμπορευμάτων και των βασικών μετάλλων. Ο STOXX Europe Basic Resources υποχωρεί κατά 2%, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την πορεία της διεθνούς αναπτυξιακής πορείας, ειδικότερα στις ΗΠΑ, μετά τα απογοητευτικά μακροοικονομικά μεγέθη και την προειδοποίηση των οίκων αξιολόγησης για μελλοντικές υποβαθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v