Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Σημαντική άνοδος καταγράφεται στις ευρωαγορές μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, με αφορμή τη συμβιβαστική λύση για το χρέος των ΗΠΑ. Αντίδραση και για τις μετοχές των τραπεζών.

Ανοδικά κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Ασία, μετά και την άρση του αδιεξόδου για την αύξηση του ορίου δανεισμού στις ΗΠΑ. Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της ανόδου, καλύπτοντας μέρος από τις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,49%, στις 7.265 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,32%, στις 3.719 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,02% στις 5.874 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,19%, στις 9.649 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 1,03%, στις 6.966 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,6%, στις 18.542 μονάδες.

Αφορμή για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών είναι η συμφωνία που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ και τη μείωση των κρατικών δαπανών για την επόμενη δεκαετία.

Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της ανόδου, καθώς ο EUROPE STOXX 600 Banking Index ενισχύεται κατά 1,8%. Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο συγκεκριμένος κλαδικός δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 4,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v