Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές, ενώ έντονα ανοδικά κινούνται τα futures της Wall μετά τη συμβιβαστική λύση για το χρέος των ΗΠΑ. Ισχυρή ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών με πρωταγωνιστή την HSBC.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ έντονα ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street χάρη στην ανακούφιση από τη συμβιβαστική λύση για το χρέος των ΗΠΑ. Ο τραπεζικός κλάδος ανακάμπτει μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, με πρωταγωνιστή τη μετοχή της HSBC.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,87%, στις 7.220 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,91%, στις 3.704 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,66%, στις 5.911 μονάδες.

Μικτή εικόνα καταγράφεται στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου: ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,44%, στις 9.588 μονάδες, ο πορτογαλικόςPSI ενισχύεται 0,34%, στις 6.918 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί οριακά κατά 0,04%, στις 18.425 μονάδες.

Η προσοχή των αναλυτών και των επενδυτών είναι στραμμένη στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία ως προς τη συμβιβαστική λύση που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για την αύξηση του ορίου δανεισμού στις ΗΠΑ. Ο κ. David Plouffe, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δήλωσε βέβαιος πως η πρόταση θα περάσει και από τα δύο σώματα. Αναμένεται ωστόσο και η αντίδραση των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, που είχαν προειδοποιήσει για υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας, ζητώντας μεγάλο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η εξέλιξη αυτή όπως επίσης και οι ανακοινώσεις της HSBC ήταν η αφορμή και για την ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών, μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Η HSBC, αν και ανακοίνωσε αποτελέσματα εξαμήνου που ξεπέρασαν οριακά τις προβλέψεις των επενδυτών, κοινοποίησε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 30.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2013. Η μετοχή της HSBC ενισχύεται περισσότερο από 3,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v