Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές

Τα δυσοίωνα μακροοικονομικά μεγέθη για την ευρωζώνη και η νευρικότητα ως προς τις εξελίξεις στην Αθήνα είναι οι βασικές αιτίες προβληματισμού. Κέρδη για τράπεζες μετά τα αποτελέσματα της RBS.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωαγορές, ενώ οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street. Τα δυσοίωνα μακροοικονομικά μεγέθη για την ευρωζώνη και η νευρικότητα ως προς τις εξελίξεις στην Αθήνα είναι οι βασικές αιτίες προβληματισμού.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAΧ 30 υποχωρεί κατά 0,37% στις 6.110 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στις 3.197 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,67% στις 5.582 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,44% στις 8.750 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,84% στις 5.855 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται οριακά κατά 0,04% στις 15.776 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε αιφνιδιαστική μείωση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία κατά 4,3%, ενώ παράλληλα ο συνολικός ΡΜΙ ευρωζώνης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο 28 μηνών. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης για την ευρωζώνη το τέταρτο τρίμηνο και αυτό το επιβεβαίωσε και ο κ. Jurgen Stark της ΕΚΤ, ζητώντας όμως να τερματιστεί αμέσως το πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών ομολόγων.

Οι τραπεζικές μετοχές κινούνται ανοδικά, με τον σχετικό πανευρωπαϊκό δείκτη να ενισχύεται κατά 1%. Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Royal Bank of Scotland, η οποία καταγράφει κέρδη 4,3% μετά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου. Αντιθέτως, απώλειες 2,5% σημειώνονται για τη μετοχή της Commerzbank, τα αποτελέσματα της οποίας εξέπληξαν δυσάρεστα τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v