Ανέκαμψε το ευρώ με «στήριξη» Ντράγκι

Η "απραξία" Ντράγκι έναντι του κινδύνου ύφεσης στην Ευρωζώνη γύρισε ανοδικά το ευρώ έναντι του δολαρίου. Οριακά υψηλότερα το δολάριο σε σχέση με το γεν.

Από το χαμηλό δύο ετών ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τη δήλωση Ντράγκι ότι η ΕΚΤ θα επανεξετάσει την πολιτική της για επιπλέον μέτρα νομισματικής χαλάρωσης μετά το τέλος του επόμενου τριμήνου.

Το ευρώ εδραιώθηκε ανοδικά έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων καθώς η ομιλία Ντράγκι τερμάτισε τις φήμες για την πρόθεση της ΕΚΤ να ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, στα πλαίσια της ποσοτικής χαλάρωσης που πρώτη ακολούθησε με επιτυχία η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Επιπλέον, το δολάριο κινείται με ήπιες διακυμάνσεις έναντι του ιαπωνικού νομίσματος έχοντας νωρίτερα ανέλθει πάνω από τα 120 γεν για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2007. 

Παράλληλα το ρωσικό ρούβλι κινείται χαμηλότερα καθώς οι επενδυτές φαίνεται να δοκιμάζουν τις αντοχές της Κεντρικής Τράπεζας να προστατέψει το εθνικό νόμισμα.

Το ευρώ ενισχύεται 0,5% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2375 δολ. αφού πρώτα είχε υποχωρήσει σε χαμηλό αντίστοιχο του Αυγούστου 2012, στο 1,2280.

Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα εντός του 2014 έχει υποχωρήσει σχεδόν 10% έναντι του δολαρίου καθώς η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα ενώ προχώρησε και στην αγορά καλυμμένων ομολογιών και ABS.

Επιπλέον το ευρώ κινείται ανοδικά 0,6% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 148,36 γεν.

Το δολάριο ενισχύεται οριακά 0,1% έναντι του γεν στα 119,87 ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει έως τα 120,17 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v