Σε χαμηλό εννέα ετών το ευρώ στο 1,19 δολ.

Νέα μεγάλη πτώση κατέγραψε το ευρώ σε σχέση με το δολάριο. Στο επίκεντρο το ενδεχόμενο GREXIT. Τι λένε οι αναλυτές. Σε καθοδική πορεία παραμένει το ρωσικό ρούβλι έναντι του δολαρίου.

Σε χαμηλό σχεδόν εννέα ετών διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ενώ η ΕΚΤ φέρεται να προσανατολίζεται σε μεγάλης κλίμακας αγορά κρατικών ομολόγων.

«Το πιθανότερο είναι το ευρώ να συνεχίσει να βυθίζεται", επισημαίνει ο αναλυτής της ADM Investor Services, Stephen Lewis. « Λίγα είναι τα θεμελιώδη στοιχεία που θα μπορούσαν να συγκρατήσουν την πτώση του ευρώ. Τα προβλήματα στην Ελλάδα δημιουργούν το καίριο ερώτημα αν η Ευρωζώνη θα καταφέρει να μείνει ενωμένη».

Αναφορικά με τα υπόλοιπα νομίσματα, το γεν ενισχύεται σε υψηλό οχτώ εβδομάδων έναντι του ευρώ καθώς η πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια οδήγησε τους επενδυτές σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου όπως στο ιαπωνικό νόμισμα.

Επιπλέον το ρωσικό νόμισμα υποχωρεί αισθητά σε σχέση με το δολάριο καθώς συνεχίζει να διολισθαίνει σε νέα χαμηλά η τιμή του πετρελαίου.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώνει πτώση 0,7% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1921 αφού πρώτα είχε υποχωρήσει έως το 1,1864, σε χαμηλό αντίστοιχο του Μαρτίου 2006.

Παράλληλα το ευρώ κινήθηκε χαμηλότερα 1,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 142,87 γεν.

Αντίστοιχα το δολάριο υποχώρησε 0,6% σε σχέση με το γεν στα 119,84.

Επιπλέον, το ρωσικό ρούβλι σημειώνει πτώση 5,7% έναντι του δολαρίου στα 59,19 παρασυρόμενο από τη "βουτιά" της τιμής του πετρελαίου.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v