Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από το 1,14 δολ. το ευρώ

Σε ανοδικό κανάλι παραμένει το ευρώ με τους επενδυτές να έχουν στραμμένοι την προσοχή τους στις εξελίξεις σε Ουκρανία και Ελλάδα. Νέες πιέσεις στο δολάριο έναντι του γεν.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, η ανοδική κίνηση του ευρώ εκτιμάται ότι οφείλεται στην συμφωνία εκεχειρίας στην Ουκρανία καθώς αναπτερώνονται οι ελπίδες για πιθανή ανάπτυξη σε εκρηκτικούς ρυθμούς τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία.

Επιπλέον, θετικός είναι ο αντίχτυπος στο ευρώ και από τις πληροφορίες ότι οι Ελλάδα ενδέχεται να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές της σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά, το ευρώ ενισχύεται 0,1% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1406 δολ. έναντι 1,1404 την προηγούμενη μέρα. Σημειώνεται ότι το εύρος διακύμανσης του ευρώ είναι μεταξύ 1,1381 έως 1,1446.

Παράλληλα, το δολάριο υποχωρεί για δεύτερη διαδοχική ημέρα έναντι ιαπωνικού νομίσματος και συγκεκριμένα κατά 0,3% στα 118,74 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v