Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στη στερλίνα λόγω οικονομικών στοιχείων και Κάρνεϊ

Η στερλίνα υποχωρεί έναντι του δολαρίου, κατά 0,38% στο 1,2421. Εντείνεται το άγχος για τον αντίκτυπο του Brexit στη βρετανική οικονομία. Ισχυρές πιέσεις στο ρούβλι εν μέσω ανησυχιών για τις σχέσεις Κρεμλίνου-Ουάσινγκτον.

Σημαντική πτώση καταγράφει η στερλίνα έναντι του δολαρίου, αφότου οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα προσέφεραν περισσότερες ενδείξεις πως η απόφαση για Brexit έχει αρχίζει να «βαραίνει» την οικονομία.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,38% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και διαμορφώνεται στο 1,2421 δολάριο.

Το νόμισμα διευρύνει σήμερα την πρώτη εβδομαδιαία υποχώρησή του εδώ και έναν μήνα, καθώς σημερινά στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας κατέδειξαν πτώση 0,7% στη βιομηχανική παραγωγή, έναντι προβλέψεων για μόλις 0,1%.

Ταυτόχρονα, η λίρα παρέμεινε χαμηλά και εξαιτίας των σχολίων του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος απαίτησε από τις τράπεζες να ετοιμάσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για όλες τις πιθανές εκβάσεις του Brexit.

Οι δύο αυτές εξελίξεις ήρθαν να προστεθούν σε μια τάση αυτή την εβδομάδα, που κατέδειξε ότι, με εξαίρεση τον κυρίαρχο τομέα υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οικονομικά στοιχεία στη χώρα απογοητεύουν τους οικονομολόγους.

Ο δείκτης οικονομικής έκπληξης της Citigroup -μια μέτρηση του αν τα οικονομικά στοιχεία έχουν ξεπεράσει ή είναι κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών- υποχώρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδό του για τη φετινή χρονιά.

Πτωτικά κινείται και το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,14% στο 1,063 δολάριο.

Το δολάριο ενισχύεται, με τον δείκτη DXY να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,08% στις 100,80 μονάδες.

Σημαντικό πλήγμα έχει δεχθεί το ρωσικό ρούβλι μετά τις εναέριες επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για επιδείνωση των σχέσεων Κρεμλίνου-Ουάσινγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v