Σε χαμηλά μήνα το ευρώ λόγω Γερμανίας

Η βουτιά του ευρώ ξεκίνησε ως ανακλαστική αντίδραση στις γερμανικές κάλπες και εξελίχθηκε σε ευρύτερο πλήγμα στην εμπιστοσύνη των επενδυτών. Το νόμισμα υποχωρεί 0,49% έναντι του αμερικανικού, στο 1,1792 δολάριο.

Το ευρώ υποχωρεί και κινείται προς το 1,18 δολάριο, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να «ξεφορτώνονται» τις θέσεις long. Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών της Κυριακής έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη, ενώ αναμένεται και η ομιλία της Τζάνετ Γέλεν αργότερα σήμερα.

Το κοινό νόμισμα υποχωρεί 0,49% έναντι του αμερικανικού, στο 1,1792 δολάριο.

Η υποχώρηση του νομίσματος ξεκίνησε ως ανακλαστική αντίδραση στις γερμανικές εκλογές και εξελίχθηκε σε ευρύτερο πλήγμα στην εμπιστοσύνη των «ταύρων» για το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ανησυχίες πως η ΕΚΤ μπορεί να μη ρίξει αρκετό φως σε ό,τι αφορά στο tapering, στην επόμενη συνεδρίασή της, επηρεάζουν την εμπιστοσύνη, εν μέσω αυξανόμενων εικασιών πως το επίπεδο του 1,20 δολαρίου σηματοδοτεί το όριο ανεκτικότητας της κεντρικής τράπεζας για άνοδο του κοινού νομίσματος προς το παρόν.

Παράλληλα, επενδυτές με μεσοπρόθεσμη έκθεση στο ευρώ μειώνουν τις θέσεις long, δεδομένης της πιο επιθετικής στάσης της Fed, της συζήτησης για φορολογικές μεταρρυθμίσεις στις ΗΠΑ και στις πιθανότητες η ΕΚΤ να μην αλλάξει στάση στις 26 Οκτωβρίου, επισημαίνουν traders σε Ευρώπη και Λονδίνο.

Η στερλίνα επίσης υποχωρεί 0,22% έναντι του δολαρίου στο 1,3439.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του αμερικανικού νομίσματος ενισχύεται κατά 0,36% και διαμορφώνεται στις 92,99 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v