Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χειρότερη εβδομάδα εδώ και ένα χρόνο για τη στερλίνα

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,31% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,3077, ενώ το δολάριο καταγράφει άνοδο σήμερα εν αναμονή στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας. Μικρή πτώση για το ευρώ.

Συνεχίζει πτωτικά η στερλίνα, καθώς εντείνονται οι εικασίες για πιθανή έκκληση για πρόωρες εκλογές στη Βρετανία. Αυξάνονται οι αμφιβολίες των επενδυτών ότι η Τερέζα Μέι έχει την ικανότητα να κρατήσει τη θέση της.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,31% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,3077 δολάριο.

Το νόμισμα οδεύει προς εβδομαδιαία πτώση 2,5% -τη μεγαλύτερη από την εβδομάδα που έληξε στις 7 Οκτωβρίου του 2016, όταν «έχασε» 4,1% έναντι του δολαρίου λόγω ενός flash crash.

Η σημαντική υποχώρηση οφείλεται στην απουσία εμπιστοσύνης στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, εν μέρει εξαιτίας της «καταστροφικής» ομιλίας της σε συνέδριο των Tories την Τετάρτη. Το συνεχιζόμενο αδιέξοδο με τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων Brexit, επίσης εγείρει ερωτήματα για τη Βρετανίδα ηγέτιδα.

Το ευρώ επίσης υποχωρεί ελαφρώς έναντι του δολαρίου, κατά 0,19% στο 1,1689.

Στο μεταξύ το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται, καθώς οι επενδυτές αναμένουν σήμερα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας. Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο 0,18% και διαμορφώνεται στις 94,08 μονάδες.

Οι επενδυτές περιμένουν περαιτέρω στοιχεία για τους μισθούς και την ανεργία, ενώ η μηνιαία έκθεση αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στο πώς μπορεί να κινηθεί η Fed το Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v