Υποχωρεί το δολάριο έναντι της στερλίνας με το Brexit στο επίκεντρο

Οι πληροφορίες για επικείμενη συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ για τα οικονομικά του Brexit ανεβάζουν τη στερλίνα. Οριακές μεταβολές για το δολάριο, με τους Ρεπουμπλικάνους να δρομολογούν, από ότι φαίνεται, τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο η βρετανική λίρα κινείται πάνω από τα 1,34 δολάρια καταγράφοντας άνοδο άνω του 1% σε σχέση με το χαμηλό της, μετά τα όσα μετέδωσε η The Daily Telegraph για συμφωνία Βρετανίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο ποσό του διακανονισμού του Brexit.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Μισέλ Μπαρνιέ ανέφερε ότι ακόμη «εργάζεται για να υπάρξει συμφωνία» χωρίς να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που κυκλοφορούν. Αυτή την ώρα η στερλίνα είναι 0,5% υψηλότερα, στα 1,3405 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, οι προοπτικές για φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters, δείχνουν να βελτιώνονται , καθώς οι Ρεπουμπλικανοί φαίνεται να προχωρούν το νομοσχέδιο αν και δεν έχουν, ακόμη, συγκεντρώσει τις ψήφους που απαιτούνται για τη ψηφοφορία στη Γερουσία, όπου έχουν μικρή πλειοψηφία 52-48.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές προειδοποίησαν για τους κινδύνους απρόβλεπτων συνεπειών αν περάσει το πακέτο αλλαγών. «Οι φορολογικές περικοπές θα ενισχύσουν κυρίως την πλευρά της ζήτησης της οικονομίας σε μια εποχή που η οικονομία έχει λίγη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα», δήλωσε ο Jeremy Lawson,  επικεφαλής οικονομολόγος της Standard Life Investments.

Το δολάριο σημειώνει οριακές μεταβολές με τον δολαριακό δείκτη στα 93,27  ενώ είναι λίγο πιο σταθερό σε σχέση με το γεν, στα 111.54 γεν ανά δολάριο, μακριά από το χαμηλό δέκα εβδομάδων (110,85 γεν ανά δολάριο).

Ήπιες διακυμάνσεις και για το ευρώ με τη σχέση ανταλλαγής με το πράσινο νόμισμα στα 1,1870 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v