Οι φόβοι για κλείσιμο των αμερικανικών υπηρεσιών «χτυπούν» το δολάριο

Η ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών έχει κάνει τους επενδυτές νευρικούς σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα. Το ευρώ κρατάει την ανοδική του πορεία - νωρίτερα χτύπησε υψηλό ρεκόρ τριετίας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε σχέδιο νόμου που θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους και θα αποτρέψει την αναστολή της λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών ως τη 16η Φεβρουαρίου κι έστειλε το κείμενο αυτό στη Γερουσία, όπου όμως το μέλλον του θεωρείται αβέβαιο.

Η ισχύς των τρεχόντων διακανονισμών για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ εκπνέει το Σαββατοκύριακο και η Γερουσία έχει λίγες ώρες στη διάθεσή της για να αποτρέψει το shutdown, δηλαδή την αναστολή λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών.

Υπό αυτό το πρίσμα και με τις απώλειες που καταγράφει τις προηγούμενες ημέρες, το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται σήμερα κοντά σε χαμηλό τριετίας

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, με απώλειες 0,3%, βρίσκεται στα 90.230, κοντά σε χαμηλό τριετίας. Έχει ήδη χάσει 2%, τις πρώτες ημέρες του 2018. 

«Ο φόβος ότι θα ανασταλεί η λειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών έχει κάνει τους επενδυτές νευρικούς», σημειώνει ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Think Markets, στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ότι η αναστολή λειτουργίας θα γίνει πραγματικότητα», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, το ευρώ καταγράφει κέρδη κατά 0,4% και βρίσκεται στα 1,2280, ενώ νωρίτερα χτύπησε ρεκόρ υψηλό τριετίας στα 1,23 δολάρια. 

Η στερλίνα κινείται ανοδικά κατά 0,19%, στα 1,3920 δολάρια.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v