Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το δολάριο σε πορεία για την καλύτερη εβδομάδα από το 2016

Ο δείκτης δολαρίου φτάνει στο πιο υψηλό σημείο από τις 12 Ιανουαρίου. Σε εβδομαδιαία βάση έχει κερδίσει περισσότερο από 1,5% και είναι σε πορεία για την καλύτερη εβδομαδιαία κίνηση από τα τέλη Νοεμβρίου 2016. Πλήγμα για τη στερλίνα.

Υψηλότερα κινείται το δολάριο σήμερα και είναι σε πορεία για την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση του τελευταίου ενάμιση χρόνου. Η άνοδος στην απόδοση των αμερικανικών ομολόγων οδηγεί σε περιορισμό των short θέσεων στο αμερικανικό νόμισμα, ιδιαίτερα έναντι κάποιων νομισμάτων αναδυόμενων αγορών.

Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων ενισχύεται 0,2%, στα 91,80, στο πιο υψηλό σημείο από τις 12 Ιανουαρίου. Σε εβδομαδιαία βάση έχει κερδίσει περισσότερο από 1,5% και είναι σε πορεία για την καλύτερη εβδομαδιαία κίνηση από τα τέλη Νοεμβρίου 2016.

Μικρή αλλαγή για το γεν, καθώς η κεντρική τράπεζα άφησε αμετάβλητη την πολιτική της. Το αμερικανικό νόμισμα αλλάζει χέρια στα 109,17 γεν, μετά την άνοδο σε υψηλό δυόμιση μηνών – 109,49 γεν – νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα έχει κερδίσει 1,4%.

Το ευρώ με ημερήσιες απώλειες 0,1% φτάνει στο 1,209, στο χαμηλότερο σημείο από τις 12 Ιανουαρίου. Είναι μέχρι στιγμής 1,4% χαμηλότερα αυτή την εβδομάδα.

Βαθαίνει η υποχώρηση για τη βρετανική λίρα

Απώλειες άνω του 1% για τη στερλίνα, που φτάνει στο 1,377 δολάριο, ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα οποία, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είχε τη χειρότερη επίδοση από τα τέλη του 2012. 

Ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε στο 0,1% από 0,4% που ήταν τους τρεις τελευταίους μήνες του 2017, χειρότερα από την πρόβλεψη των οικονομολόγων για 0,3%. Το ΑΕΠ αυξήθηκε 1,2% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012.

Τα στοιχεία οδηγούν τους επενδυτές να μην περιμένουν αύξηση των επιτοκίων τον Μάιο, κάτι που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαν βέβαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v