Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το δολάριο με το επίκεντρο στη Fed

Οι αναλυτές θεωρούν ότι ο Πάουελ θα αφήσει να εννοηθεί πως, ανεξαρτήτως της πολιτικής πίεσης, θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων, όσο επεκτείνεται η αμερικανική οικονομία. Ανοδικά το δολάριο Αυστραλίας, μετά την ανάδειξη νέου πρωθυπουργού.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ αξιωματούχων ΗΠΑ και Κίνας, στην Ουάσιγκτον, με θέμα την εκτόνωση της εμπορικής κρίσης, το δολάριο, αν και κράτησε αρχικά τα κέρδη του, υποχωρεί, εν αναμονή και της ομιλίας του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, απόψε, στο συνέδριο στο Jackson Hole.

«Πιστεύω ότι ο Πάουελ θα υποδηλώσει πως, ανεξαρτήτως της πολιτικής πίεσης, η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων, όσο επεκτείνεται η αμερικανική οικονομία», ανέφερε ο Masafumi Yamamoto, επικεφαλής συναλλάγματος της Mizuho Securities.

Το δολάριο ενισχύεται σε σχέση με το γεν, στα 111,37 γεν ανά δολάριο. Το ευρώ κερδίζει 0,3%, στο 1,1584 δολάριο, ενώ η στερλίνα κινείται ελαφρώς υψηλότερα, στο $1,2853. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, κινείται αρνητικά (-0,2%) στα 95,41.

Κέρδη 0,5% για το δολάριο Αυστραλίας, μετά την ανάδειξη του υπουργού Οικονομίας Scott Morrison στη θέση του πρωθυπουργού.

Ο Morisson κέρδισε στην ψηφοφορία για την ηγεσία του Φιλελεύθερου κόμματος σήμερα, βάζοντας τέλος σε έναν «πόλεμο» που έχει ουσιαστικά οδηγήσει σε διάλυση της συντηρητικής κυβέρνησης, εν όψει των εθνικών εκλογών που αναμένονται τον Μάιο του 2019. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v