Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερή η τουρκική λίρα μία μέρα μετά την αύξηση επιτοκίων

Στις 6,0820 λίρες ανά δολάριο διαμορφώνεται η ισοτιμία. Στο επίκεντρο της αγοράς και το νέο οικονομικό σχέδιο της Τουρκίας, που αναμένεται να αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα. Απώλειες για το δολάριο, ύστερα από τα στοιχεία του πληθωρισμού.

Σταθερή η τουρκική λίρα μία μέρα μετά την αύξηση επιτοκίων

Σταθεροποιητικές κινήσεις σημειώνει η τουρκική λίρα την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την επίπτωση από την αύξηση επιτοκίων κατά 625 μονάδες βάσης από την Κεντρική Τράπεζα, από το 17,75% στο 24%. Η απόφαση προκάλεσε χθες άμεση ανατίμηση της τουρκικής λίρας.

Την ίδια ώρα στο επίκεντρο της αγοράς είναι και το νέο οικονομικό σχέδιο της Τουρκίας, που αναμένεται να αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η λίρα έχει χάσει περισσότερο από 40% της αξίας της από τις αρχές του έτους, λόγω των ανησυχιών ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα ασκήσει επιρροή στη νομισματική πολιτική της χώρας αλλά και λόγω της συνεχιζόμενης διαμάχης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την Παρασκευή, η ισοτιμία διαμορφώνεται στις 6,0820 λίρες ανά δολάριο.

Σε υψηλό δύο εβδομάδων το ευρώ, το οποίο ενισχύεται από τις ελπίδες για εκτόνωση της κόντρας ΗΠΑ-κίνας. Με κέρδη 0,17% αλλάζει χέρια στο 1,1711.

Αρνητική κίνηση για τον δείκτη δολαρίου. 'Εναντι έξι σημαντικών νομισμάτων υποχωρεί κατά 0,12% ύστερα από τα στοιχεία του πληθωρισμού τα οποία ήταν πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα (στα 94,42).

Ηπιες θετικές κινήσεις για τη στερλίνα (+0,14%) που τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,3128 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v