Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα για το δολάριο Καναδά μετά τη Nafta

Στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας, που θα δημοσιευθούν την Παρασκευή και θα δείξουν αν έχουν ενισχυθεί οι μισθοί, δηλώνουν οι αναλυτές.

Κέρδη 0,7% για το δολάριο Καναδά τη Δευτέρα, παίρνοντας ώθηση από την επίτευξη συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αναθεώρηση της Nafta.

Οι εμπορικές εντάσεις έχουν κυριαρχήσει στις αγορές συναλλάγματος από τον Απρίλιο, δίνοντας ώθηση στο δολάριο, πιέζοντας νομίσματα εξαρτώμενα από το εμπόριο προς τα κάτω (από τη Νότια Κορέα μέχρι το Μεξικό).

Πηγές με γνώση του θέματος επιβεβαίωσαν ότι οι δύο χώρες έκλεισαν την εμπορική συμφωνία.

«Η διάθεση για ρίσκο ισχυροποιείται σήμερα υπό το σκηνικό της εμπορικής συμφωνίας, αν και στο προσκήνιο θα είναι τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας που θα δημοσιευθούν την Παρασκευή και θα δείξουν αν έχουν ενισχυθεί οι μισθοί», σημείωσε ο Manuel Oliveri, αναλυτής συναλλάγματος της Credit Agricole, στο Λονδίνο.

Το ευρώ με σταθεροποιητικές κινήσεις αλλάζει χέρια στο $1,1602, το δολάριο σε σχέση με το γεν ενισχύεται 0,24% στα 113,98 γεν ανά δολάριο, η στερλίνα ανοδικά (+0,15%) στο $1,3050 ενώ ο δείκτης δολαρίου με οριακές θετικές κινήσεις διαμορφώνεται στα 95,17.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v