Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δεσμεύσεις της Μέι ενισχύουν τη στερλίνα

Η συμφωνία για το Brexit απέτυχε να εγκριθεί από το κοινοβούλιο τρεις φορές μέχρι στιγμής. Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι αυτή τη φορά θα παρουσιάσει μία «νέα, τολμηρή πρόταση, με βελτιωμένο πακέτο μέτρων».

Οι δεσμεύσεις της Μέι ενισχύουν τη στερλίνα

Απομακρύνεται η στερλίνα από το χαμηλό πέντε μηνών τη Δευτέρα, καθώς η Τερέζα Μέι κάνει την τελευταία της απόπειρα να εγκριθεί η συμφωνία για το Brexit από το κοινοβούλιο, πριν η ίδια αποχωρήσει από την πρωθυπουργική θέση. Ωστόσο, ο σκεπτικισμός από το αντιπολιτευτικό κόμμα των Εργατικών συγκρατεί τα κέρδη.

Η συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ απέτυχε να εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων τρεις φορές μέχρι στιγμής. Η Μέι δεσμεύεται ότι αυτή τη φορά θα παρουσιάσει μία «νέα, τολμηρή πρόταση» στους βουλευτές, με «βελτιωμένο πακέτο μέτρων».

Στο trading της Δευτέρας, η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,13% και αλλάζει χέρια στο $1,2755, το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά, στο $1,1164, το δολάριο υποχωρεί ελαφρώς σε σχέση με το γεν, στα 110,07 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- σημειώνει μικρή καθοδική κίνηση (-0,06%), στα 97,94.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v