Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό τριών εβδομάδων η στερλίνα

Υποχωρούν οι ανησυχίες για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία. Κέρδη 0,12% για το βρετανικό νόμισμα, που κυμαίνεται στο $1,2739. Σταθερό το ευρώ.

Κοντά σε υψηλό τριών εβδομάδων η στερλίνα

Τον δρόμο για το πιο υψηλό σημείο των τελευταίων τριών εβδομάδων παίρνει η στερλίνα την Τετάρτη, αφότου το βασικό αντιπολιτευτικό κόμμα της Βρετανίας ενημέρωσε ότι θα προσπαθήσει να εισάγει κοινοβουλευτική νομοθεσία έτσι ώστε να αποφευχθεί το Brexit χωρίς συμφωνία.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα μπορούσε να βάλει τη χώρα σε πορεία για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία, γεγονός που θα βύθιζε τη βρετανική λίρα.

Το φαβορί για τη διαδοχή της Μέι, ο Μπόρις Τζόνσον, έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι προτίθεται να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από το μπλοκ, στα τέλη Οκτωβρίου, ακόμη και αν αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να υπάρχει ντιλ.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,12%, στο $1,2739, το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά στο $1,1329, το δολάριο υποχωρεί 0,24% έναντι του γεν, στα 108,26 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- διατηρείται στα 96,68.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v