Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πιο χαμηλό από τον Απρίλιο του 2017 η στερλίνα

Υπό πίεση η βρετανική λίρα, καθώς υπάρχει νευρικότητα όσον αφορά την προοπτική να κερδίσει ο ευρωσκεπτικιστής Μπόρις Τζόνσον την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και να γίνει ο επόμενος Βρετανός πρωθυπουργός, από το τέλος αυτού του μήνα.

Υποχωρεί το ευρώ την Τρίτη, αν και η προοπτική περισσότερης χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες, αρχής γενομένης από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αυτόν τον μήνα, κρατάει τις κινήσεις στα νομίσματα περιορισμένες.

Το ευρώ ελαφρώς χαμηλότερα κατά 0,28% αλλάζει χέρια στο $1,1226, το δολάριο έναντι του γεν ενισχύεται 0,1%, στα 107,96 γεν ανά δολάριο, η στερλίνα διολισθαίνει 0,7%, στο 1,2433 δολάριο -στο πιο χαμηλό σημείο από τον Απρίλιο του 2017- ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – ενισχύεται 0,14%, στα 97,07.

Η στερλίνα είναι υπό πίεση, καθώς υπάρχει νευρικότητα όσον αφορά την προοπτική να κερδίσει ο ευρωσκεπτικιστής Μπόρις Τζόνσον την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και να γίνει ο επόμενος Βρετανός πρωθυπουργός, από το τέλος αυτού του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v