Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά η στερλίνα

Ενισχύεται το βρετανικό νόμισμα σε σχέση με το δολάριο. Στο επίκεντρο το Brexit. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ.

Ανοδικά κινείται η στερλίνα μετά την αισιοδοξία της Αγκέλα Μέρκελ ότι το διαζύγιο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλό.

Από τη άλλη πλευρά, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να στήσει συνοριακούς ελέγχους στα σύνορα ανάμεσα στο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την Ιρλανδία και τη βρετανική περιοχή της Βόρειας Ιρλανδίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τζόνσον είπε ότι καταλαβαίνει την επιθυμία της ΕΕ να διατηρήσει την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς της, αλλά πιστεύει ότι είναι συμβατή με μία συμφωνία για το Brexit που θα διατηρεί επίσης την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η στερλίνα σημειώνει άνοδο 1% έναντι του δολαρίου στο 1,2252 δολ. από 1,2125 την προηγούμενη μέρα.

Αντίστοιχα, το ευρώ υποχωρεί 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1084 δολ. από 1,1086 την Τετάρτη, στον απόηχο της δημοσίευσης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται χαμηλότερα 0,2% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στο 106,43 γεν από 106,62 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v