Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 6 ετών τα κέρδη για το δολάριο το 2019

Ανοδος μόλις 0,7% τη χρονιά που φεύγει για τον δείκτη δολαρίου, μετά τις απώλειες της Παρασκευής. Η ζήτηση για νομίσματα ασφαλούς καταφυγίου υποχωρεί, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Σε χαμηλό 6 ετών τα κέρδη για το δολάριο το 2019

Σε θέση άμυνας περνάει τη Δευτέρα το δολάριο μετά την ισχυρή πτώση της περασμένης συνεδρίασης. Η ζήτηση για νομίσματα ασφαλούς καταφυγίου που οδηγούσε τους επενδυτές στο δολάριο υποχωρεί, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία για υπογραφή σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Το κλίμα ενισχύεται και από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας μέτρου που θα μειώσει το κόστος δανεισμού  μείωση του κόστους δανεισμού και ώθησης της οικονομικής ανάπτυξης. Οι επενδυτές επίσης βλέπουν με καλό μάτι και την πρόβλεψη του Πεκίνου για αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 8% το 2019.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κερδίζει 0,15% και αλλάζει χέρια στο $1,1193, το δολάριο υποχωρεί 0,2% έναντι του γεν, στα 109,16 γεν ανά δολάριο, ενώ η στερλίνα με άνοδο 0,1% φτάνει στο $1,3091. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικά νομίσματα, κινείται ελαφρώς χαμηλότερα, στα 96,86.

Μετά τις απώλειες της Παρασκευής, ο δείκτης δολαρίου καταγράφει ετήσια κέρδη μόλις 0,7%, μπαίνοντας σε πορεία για την πιο μικρή άνοδο των τελευταίων έξι ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v