Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το ευρώ εν αναμονή ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα

Το ευρώ ενισχύεται 0,3% και αλλάζει χέρια στο 1,085 δολάριο, η στερλίνα κερδίζει 0,6%, στο $1,244, ενώ το γεν υποχωρεί 0,3%, στα 107,09 γεν ανά δολάριο. Το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, την Πέμπτη.

Ανοδικά το ευρώ εν αναμονή ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα

Σταθεροποιητικά κινείται το γεν τη Δευτέρα, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) για απεριόριστες αγορές ομολόγων και αυξημένο εταιρικό χρέος, με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Η απόφαση της BoJ ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) που ξεκινάει την Τρίτη και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, καθώς και στην συνεδρίαση της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), την Πέμπτη. 

Η Fed έχει ήδη ανακοινώσει μία σειρά μέτρων και εκτιμάται ότι δεν θα προχωρήσει σε νέα, αυτή την εβδομάδα, κάτι που δεν αναμένεται ωστόσο να έχει επιπτώσεις στο δολάριο, σημειώνουν οι αναλυτές.

Οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες για το ευρώ, καθώς η ΕΚΤ αναμένεται να επεκτείνει τις αγορές χρέους της ώστε να συμπεριλάβει και τα ομόλογα «σκουπίδια», ενώ ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν μήπως αυτή η απόφαση διευρύνει τις διαφωνίες μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ευρώ ενισχύεται 0,3% και αλλάζει χέρια στο 1,085 δολάριο, η στερλίνα κερδίζει 0,6%, στο $1,244, ενώ το γεν υποχωρεί 0,3%, στα 107,09 γεν ανά δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, κινείται 0,4% αρνητικά, στα 99,91.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v