Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό τριών εβδομάδων το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται 0,2%, στα 100,45. Η στερλίνα υποχώρησε κάτω από το $1,22 για πρώτη φορά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, μετά τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ.

Κοντά σε υψηλό τριών εβδομάδων το δολάριο

Ενισχύεται το δολάριο την Πέμπτη, προς υψηλό τριών εβδομάδων, καθώς αποδυναμώνονται οι μετοχές μετά τα σχόλια του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που προειδοποίησε για τον κίνδυνο παρατεταμένης ύφεσης εξαιτίας της πανδημίας και έκανε έκκληση στο Κογκρέσο και στον Λευκό Οίκο να προσφέρουν περαιτέρω οικονομική στήριξη. Δεν περιελάμβαναν ωστόσο ενδείξεις για αρνητικά επιτόκια.

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ επίσης ανεβάζουν το δολάριο. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι στηρίζει το ισχυρό δολάριο. 

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται 0,2%, στα 100,45. Η στερλίνα υποχώρησε κάτω από το $1,22 για πρώτη φορά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου, που έδειξαν ότι η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,8% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο. Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στο 1,219 δολάριο (-0,3%). Το ευρώ χάνει 0,3% και αλλάζει χέρια στο $1,079.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v