Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής το δολάριο

Το ευρώ ενισχύεται 0,5% και αλλάζει χέρια στο 1,113 δολάριο, ενώ η στερλίνα, με κέρδη 0,3%, φτάνει στο $1,236.

Σε στάση αναμονής το δολάριο

Μικρό εύρος μεταβολών για το δολάριο την Παρασκευή, καθώς οι traders επικεντρώνονται στην αντίδραση του Τραμπ -που αναμένεται σήμερα Παρασκευή- στην κινεζική νομοθεσία εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ. 

Το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο της Κίνας, το κοινοβούλιο της χώρας, ενέκρινε την Πέμπτη την πρόταση για την επιβολή νέου νόμου εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ, ανοίγοντας τον δρόμο για την οριστικοποίηση και την εφαρμογή της νομοθεσίας στην πόλη, σύμφωνα με το CNBC.

Πριν από αυτή την απόφαση, οι διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ είχαν επανέλθει, με πλήθος κόσμου να διαδηλώνει στους δρόμους από την περασμένη Παρασκευή, όταν προτάθηκε η νομοθεσία.

Το γουάν υποχωρεί και παραμένει κοντά σε ιστορικό χαμηλό, καθώς υπάρχει νευρικότητα στις αγορές, ενόψει ανακοίνωσης αργότερα σήμερα από τον Αμερικανό Πρόεδρο των πολιτικών κινήσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διπλωματική διαμάχη ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πεκίνο.

Το ευρώ ενισχύεται 0,5% και αλλάζει χέρια στο 1,113 δολάριο, ενώ η στερλίνα, με κέρδη 0,3%, φτάνει στο $1,236. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,4%, στα 98,0.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v