Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τις εξελίξεις για το Brexit και τα οικονομικά μέτρα αναμένει η στερλίνα

Το ευρώ ενισχύεται 0,6% και αλλάζει χέρια στο $1,131, το δολάριο διατηρείται στα 107,50 γεν, ενώ η στερλίνα με άνοδο 0,2$ φτάνει στο 1,251 δολάριο.

Τις εξελίξεις για το Brexit και τα οικονομικά μέτρα αναμένει η στερλίνα

Ηπιες κινήσεις για τη βρετανική λίρα, καθώς οι traders παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις για το Brexit αυτόν τον μήνα, αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας, που αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι αγορές αναμένουν περισσότερη σαφήνεια έως τα τέλη Ιουλίου για το αν η Βρετανία θα κλείσει εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ τον Ιανουάριο, αλλά έχει πλήρη πρόσβαση στο μπλοκ κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, που διαρκεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η Βρετανία και η ΕΕ πρέπει να σημειώσουν πρόοδο όσον αφορά την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές της ΕΕ. Η κρίση του κορωνοϊού θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη την αντιμετώπιση της αναταραχής, εάν δεν υπάρχει συμφωνία, ανέφερε τη Δευτέρα το τραπεζικό λόμπι AFME.

Στο trading της Δευτέρας, το ευρώ ενισχύεται 0,6% και αλλάζει χέρια στο $1,131, το δολάριο διατηρείται στα 107,50 γεν, ενώ η στερλίνα με άνοδο 0,2$ φτάνει στο 1,251 δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,4%, στα 96,7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v